انواع پرونده های جعل

نوشته شده توسط:پری مهر | ۰ دیدگاه

در این مقاله به بررسی انواع پرونده های جعل می پردازیم

جعل چک و کلاهبرداری چگونه است؟

کلاهبرداری یکی از جرایمی است که رفتار مجرمانه از چندین بخش مستقل تشکیل شده است. بدین معنا که مرتکب ابتدا باید با ارتکاب رفتار متقلبانه طرف مقابل را فریب دهد و پس از فریب خوردن، اموال او را تصرف کند. اما نکته این است که جعل در جرم کلاهبرداری از جرم های مستقل محسوب می شود و منوط به تعدد مادی جرم است. یعنی اگر شخصی سندی را جعل کند و به دروغ خود را مهندس شهرداری معرفی کند و از طریق آن در اموال طرف مقابل تصرف کند، مرتکب دو جرم مستقل می شود و قاضی محکوم به مجازات باید مفاد آن را رعایت کند. تخلفات متعدد در قانون انتظار می رود رعایت شود.

جعل چک سفید امضا شده چگونه است؟

یکی از موضوعات مهمی که باید به آن توجه کرد این است که آیا جعل امضا در چک سفید امکان پذیر است و آیا فردی که مرتکب چنین رفتاری می شود مجازات می شود یا خیر. در پاسخ به این سوال باید گفت که در چنین مواردی به نظر می رسد صادرکننده چک سفید به دارنده این اختیار و وکالت نامه برای تکمیل مفاد چک و شخص صادرکننده چک را داده است. بنابراین در واقع از طرف صادر کننده چک عمل می کند. انجام داده است؛ بنابراین نمی توان برای چنین شخصی مسئولیت کیفری در نظر گرفت و قابل مجازات نخواهد بود.

مگر اینکه ثابت شود چک سفید امضا شده به منظور اعطای وام به شخصی سپرده شده است و شخص مذکور مفاد آن را تکمیل و با سوء استفاده از حسن نیت وام دهنده به بانک ارائه کرده است که در این صورت چنین شخصی علاوه بر جعل مرتکب خیانت شده است. است.

جعل سند رسمی چگونه است؟

قانونگذار به دلیل اهمیت این گونه اسناد، جعل اسناد رسمی را مستقلاً جرم دانسته و مجازات های خاصی را برای آنها در نظر گرفته است. در تعریف سند رسمی آمده است: «سند رسمی، سندی است که طبق مقررات قانونی در سازمان ثبت اسناد و املاک یا دفاتر اسناد رسمی یا با حضور سایر نمایندگان رسمی در صلاحیت آنها تنظیم شده باشد». غیر از این، سایر اسناد عادی هستند.

در ماده 532 قانونگذار مجازات جعل در اسناد رسمی را بیان کرده است:

«هر کارمند یا مأمور دولتی که در انجام وظایف خود در احکام، سخنرانی‌ها، نوشته‌ها، اسناد، سوابق، دفاتر و امثال آن، به جعل نوشته‌ها و اوراق رسمی بپردازد، اعم از اینکه امضا یا مهر یا امضا کرده باشد. مهر یا خطوط «در صورت تحریف یا الحاق کلمات یا تغییر نام اشخاص علاوه بر مجازات اداری و جبران خسارات وارده به حبس از یک تا پنج سال یا از شش تا سی میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد. "

یکی از انواع جعل در اسناد رسمی که می توان به آن اشاره کرد جعل در شناسنامه یا اسناد سجلی است که در آن شخصی به طور غیرقانونی شناسنامه خود را دستکاری کرده و اطلاعات مندرج در آن را تغییر می دهد که در این صورت مشمول ماده مذکور می شود و می باشد. مجازات کرد. به حبس یا جزای نقدی محکوم می شود.

    هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...